Archiv článků

  • 02.11.2010 Poutní slavnost

    Poutní slavnost

    V děkanském kostele Všech svatých v Litoměřicích se v pondělí 1. listopadu 2010 konala poutní mše svatá s poděkováním za opravu kostela. Mši svatou celebroval biskup Mons. Jan Baxant, spolu s ním generální vikář P. Stanislav Přibyl CSsR, R.D. Józef Széliga, P. Jiří Hladík OCr., R.D. Karel Havelka a R.D. Roman Depa.
    Přečíst
  • 02.11.2010 Biblický impulz

    Biblický impulz

    Biblický impulz dává studentům možnost poznat věřící spolužáky Biblický impulz je ekumenický projekt, jehož cílem je seznámit věřící studenty, kteří se běžně potkávají ve školách, aniž by o své víře věděli, a zároveň prohloubit jejich vztah k Bibli. Projekt probíhal celý říjen, nyní je organizátory prodloužen ještě do konce listopadu.
    Přečíst
  • 01.11.2010 Mše svatá za letos zesnulé kardinály a biskupy

    Mše svatá za letos zesnulé kardinály a biskupy

    Ve čtvrtek 4. listopadu 2010 v 11.30 hodin bude Svatý otec Benedikt XVI. předsedat mši svaté ve Svatopetrské bazilice, slavené spolu se členy kolegia kardinálů za kardinály a biskupy, kteří zemřeli v průběhu roku.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Dušičková pobožnost

    Dušičková pobožnost

    V úterý 2. listopadu 2010, v den Památky všech věrných zemřelých bude v 15.00 hodin na Městském hřbitově v Litoměřicích Dušičková pobožnost, kterou povede biskup Jan Baxant.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Vzpomínka na všechny věrné zemřelé – Dušičky

    Vzpomínka na všechny věrné zemřelé – Dušičky

    Biskup Jan Baxant bude v úterý 2. listopadu 2010 v 7.30 hodin, v den Památky všech zesnulých, v litoměřické katedrále sloužit mši svatou za duše v očistci.
    Přečíst
  • 29.10.2010 Pozvánka na poutní slavnost

    Pozvánka na poutní slavnost

    Římskokatolická farnost – děkanství u Všech svatých v Litoměřicích srdečně zve na poutní mši svatou, kterou bude sloužit Mons. Jan Baxant, biskup litoměřický, za účasti generálního vikáře litoměřické diecéze P. Stanislava Přibyla CSsR v pondělí 1. listopadu 2010 od 18 hodin v děkanském kostele Všech svatých na Mírovém náměstí v Litoměřicích.
    Přečíst
  • 27.10.2010 Kněží litoměřické diecéze se setkali na kněžském dni

    Kněží litoměřické diecéze se setkali na kněžském dni

    V úterý 26. října proběhl v Diecézním domě kardinála Trochty letošní druhý kněžský den. Při této příležitosti se setkalo více než 90 kněží a jáhnů litoměřické diecéze.
    Přečíst
  • 27.10.2010 Jan Baxant navštívil Zlatou Olešnici

    Jan Baxant navštívil Zlatou Olešnici

    U příležitosti oslavy pátého výročí otevření nově vybudované budovy sokolovny a obecního úřadu ve Zlaté Olešnici navštívil v sobotu 23. října litoměřický biskup Mons. Jan Baxant tuto obec v Jizerských horách a požehnal obecní prapor.
    Přečíst
  • 26.10.2010 Týdenní stacionář pro seniory

    Týdenní stacionář pro seniory

    Farní charita v Litoměřicích nabízí typ odlehčovací služby - Týdenní stacionář v Domově na Dómském pahorku. Je určen osobám, které pečují o své seniory ve věku od 65 let. V době své přechodné nepřítomnosti, mohou této služby využít.
    Přečíst
  • 25.10.2010 Turistická známka č. 1790 – katedrála sv. Štěpána Litoměřice

    Turistická známka č. 1790 – katedrála sv. Štěpána Litoměřice

    Katedrála sv. Štěpána má od října 2010 svoji turistickou známku č. 1790. Turisté svým hlasováním na webových stránkách sami rozhodli, že se má pro katedrálu v Litoměřicích turistická známka vyrobit.
    Přečíst
  • 22.10.2010 On-line rozhovor: Žádá pro sebe církev privilegia?

    On-line rozhovor: Žádá pro sebe církev privilegia?

    Na otázky návštěvníků webu České biskupské konference (www.cirkev.cz) bude ve středu 27. října 2010 od 16.00 do 17.00 hodin odpovídat Ing. Karel Štícha. Hovořit bude o příčinách současného vztahu mezi státem a církvemi a jeho základních charakteristikách, možnostech nového uspořádání a cestě, jak k němu dospět. Rozhovor najdete na adrese tisk.cirkev.cz/online-rozhovor.
    Přečíst
  • 22.10.2010 Turistická sezona nebyla příliš úspěšná

    Turistická sezona nebyla příliš úspěšná

    Zhruba šest desítek poskytovatelů služeb v oblasti cestovního ruchu se ve čtvrtek 21. října 2010 v Litoměřicích zúčastnilo zakončení letošní turistické sezony. Pozvání na setkání přijal také generální vikář litoměřické diecéze P. Stanislav Přibyl CSsR, litoměřický děkan R. D. Józef Szeliga a zaměstnanci biskupské kurie, kteří zjišťovali další využití ubytovacích služeb v Diecézním domě kardinála Trochty v Litoměřicích.
    Přečíst